Activities

Diada Pau Casals- Barcelona 2019 al Turó Park

20/06/2019  - 20/06/2019

Diada Pau Casals- Barcelona 2019 al Turó ParkLa Fundació Pau Casals, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, organitza un acte festiu i popular al Turó Park, Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, el pròxim 20 de juny a les 20.00 h

L’accés és gratuït i obert a tots i totes aquelles que hi vulguin assistir. Any rere any, Diada rere Diada, va augmentant el nombre de músics, orquestres, colles, espectadors i espectadores que s’uneixen per emocionar-se a través de la música, en un acte que pretén rememorar la bellesa dels ideals que el llegat viu de Pau Casals i la ciutat de Barcelona comparteixen: la pau, la democràcia i la llibertat.

Ens espera una celebració d’accent singular: gaudirem de les actuacions de dues orquestres formades per músics joves i amb talent, a més d’un grup de 40 violoncel·listes, i una actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell, ciutat nadiua d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Podrem escoltar Puigsoliu “poema simfònic” de Joaquim Serra, i Serenata per a cordes, de P.I. Txaikovski, gràcies a les magnífiques interpretacions de l’Orquestra Montsalvatge del Institut Escola Artístic Oriol Martorell, sota la direcció de Heriberto Fonseca, cap de corda del IEA Oriol Martorell, del Conservatori del Liceu, i professor de violí al Conservatori de Música de Badalona.

Per altra banda, l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, tocarà una peça de J. Offenbach; Orfeu als inferns (Obertura) i una altra de J. Strauss; Polka Trish-Trash. VOZES és un projecte musical i social que treballa per a la integració i cohesió de nens i adolescents amb dificultats d’accés a la cultura, proporcionant-les-hi formació musical. En l’actualitat, en aquesta escola de vida i participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid.

Per tancar la celebració, un grup de 40 violoncel·listes, format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona, i dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marbà, que ha estat director de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de l’Orquestra Filharmònica de Berlín. A més, el grup de violoncel·listes ha estat coordinat per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Els violoncel·listes interpretaran una de les composicions més famoses de Pau Casals; la Sardana de Sant Martí del Canigó. Com no podia ser d’altra manera, l’adéu final el protagonitzarà la cançó popular catalana que Pau Casals interpretava sempre al final dels seus concerts en record i enyor a Catalunya: El Cant dels Ocells.

Accés gratuït
Lloc: Esplanada del Turó Park. Districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona
Foundation Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museum: +34 977 684 276
Foundation: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · Created by Signia